sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Sinitiainen / Eurasian Blue Tit

Sain Rakentajalta joululahjaksi objektiivin kameraani. Ihana lahja, koska valokuvaamisesta on tämän vuoden aikana tullut minulle todella rakas ja tärkeä harrastus. 

Uudella objektiivilla pääsen hieman lähemmäs lintuja. Tässä kuvia ruokailevasta sinitiaisesta. Kuvat otin orapihlaja-aidan 'läpi'.

lingonberryhouse, bird, lintu, sinitiainen


Sinitiainen on talitiaista paljon pienempi tiainen. Sillä on taivaansininen päälaki ja siltä puuttuu talitiaisen vatsapuolen musta keskijuova. Sinitiaisen posket ja sinistä päälakea reunustava leveä silmäkulmanjuova ovat valkoiset. Silmäjuova on silmän edessä mustahko ja muuttuu silmän takana tummansiniseksi. Silmäjuova levenee niskassa ja yhtyy kaulansivun taaksepäin levenevään tummansiniseen kaarijuovaan. Sinitiainen on selkäpuolelta vihertävä ja alapuolelta keltainen. Pyrstö ja siivet ovat kiiltävän siniset. Siivellä on valkoinen poikkijuova talitiaisen tapaan. Sinitiaisen koivet ovat tumman harmaansiniset, pienikokoinen nokka on musta ja silmän värikalvo tummanruskea. 
Sinitiainen on Satakunnan maakuntalintu.



lingonberryhouse, bird, lintu, sinitiainen


lingonberryhouse, bird, lintu, sinitiainen
  
Builder got me a new lens for my camera. With this lens I can get a little closer to the birds.

In this past year photography has become a passion for me. I took pictures of this Eurasian Blue Tit between the bushes and still managed to focus on a bird.

Now I have an exiting week ahead: I will be taking care my friends little kitten. Probably blog will be full of pictures from this orange little cutie. Lets wait and see.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti