torstai 26. marraskuuta 2020

Radiotutkimus

Nyt oli postissa tullut jotain hauskaa ja mielenkiintoista. 

lingonberryhouse, radiotutkimus, finnpanel

Ensin tuli ilmoitus, että tulossa on radiokuuntelupäiväkirja. Lähettäjä on Finnpanel. Kirjeessä kerrotaan, että minut on valittu satunnaisesti mukaan tutkimukseen, jossa mitataan suomalaisen radion ja äänitteiden kuuntelua. Olin tästä jo hyvin innoissani ja seuraavassa postissa tulikin itse päiväkirja. 

lingonberryhouse, radiotutkimus, finnpanel

Päiväkirjan täyttäminen alkoi 19.11 eli viime torstaina ja se kesti eiliseen. Loistava ajoitus, koska tämä osui juuri lomaviikolleni  :)

lingonberryhouse, radiotutkimus, finnpanel

Alkukysymyksissä kysyttiin koulutusta, bruttotuloja sekä miten ja millä radiota yleensä tulee kuunneltua. Kun tutkimustuloksen lähettää heti kuunteluviikon jälkeen, kirjeessä luvataan lähettää palkkio.

Palkkiosta viis, kerrankin tuli tällainen tutkimus juuri oikeaan osoitteeseen. Olen useamminkin kertonut, että kuuntelen radiota paljon ja minun kanavani on Yle Radio Suomi. Mielenkiintoista tämä on itsellekin tietää miten sitä radiota sitten kuuntelen.

lingonberryhouse, radiotutkimus, finnpanel

Laskin kuinka monta tuntia viikon aikana kuuntelin radiota: 42 tuntia eli keskimäärin 6 tuntia päivässä. Tämän lisäksi viikon aikana kuuntelin kaksi tuntia musiikkia You Tube-kanavalta. 

Uskon, että nämä lukemat ovat aivan normaaleja tämän vuodenajan lukemia. Kesäisin pihahommissa tulee oltua päivisin enemmän, joten silloin kuuntelua voi olla hieman vähemmän. Mutta toisaalta valoisaan vuodenaikaan iltaisin tulee touhuttua pidempään yleensä radiota kuunnellen, joten se kompensoi. Näin pimeään aikaan en enää yleensä yhdeksän jälkeen iltaisin kuuntele radiota. Tulee luettua enemmän. 

Ehkä noin kuusi tuntia päivässä on se minun vakio, mutta kuunteluaika vaihtelee varmasti vuodenajan mukaan. 

Hyviä radiokuunteluja teillekin lukijat  :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti