sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Pirteä makuuhuone pikkutytöille / Decoration for little girls bedroom

Täällä on mainittu jo aiemmin, että Rakentajan veljen perhe muutti 'uuteen' taloon kesän alussa. Talon yläkerrassa ovat makuuhuoneet, joista toisen pienet tytöt jakavat keskenään. 

Pintaremonttia ei yläkertaan oikeastaan tarvitse tehdä ja lastenhuoneessakin on valmiina hauska ankkatapetti. 



Tyttöjen sängyt pitää sijoittaa seinän viereen, koska niin on mukavampi nukkua. Huoneessa yhdellä seinällä on ikkuna, vastapäätä ikkunaa on puutakka ja yksi seinä on kokonaan liukuovikaappeja. Nämä seikat sekä tapetissa olevien ankkojen keltainen väri antoivat sisustukselle suuntaviivat.



Sängyt sijoitettiin oikeastaan ainoaan mahdolliseen paikkaan; ainoalle ehjälle seinälle vastatusten.

Nyt molemmilla on runkopatjasänky, joihin laitoin helmalakanat. Samalla uusittiin peitot, tyynyt ja vuodevaatteet. Tytöt ovat aina pitäneet meidän valkoisista lakanoista, joten hankin heille samanlaiset.




Yövalot löysin meidän mökiltä. Minulla oli myös keltaisia kehyksiä, joihin laitoin muokatut tyttöjen omat kuvat sekä tulostin Internetistä perhosten kuvia. 

Koko sisustusprojekti alkoi jo viime viikolla maalaamisella. Maalasin kalkkimaalilla vanhan hyllyni, tuolin, naulakoita sekä korin. Väriksi valikoin keltaisen kanssa menevän turkoosin. Näin saatiin huoneeseen todella pirteitä yksityiskohtia. 

Tuolin voi siirtää iltaisin yöpöydäksi, jolle kirjan voi laskea, kun uni alkaa hiipiä silmiin. 



Hyllyllä on kehyksissä tapetin paloja antamassa väriä sekä nuoren taiteilijan alun ihanan hauska pupujussi. Erilaiset rasiat ovat myös hyviä piiloja pikku tavaroille.







Verhot löytyivät Rakentajan isältä ja ne piti vain lyhentää. Niin hauskat! Verhotangossa on tunnelman tuojaksi laitettu valosarja (Jyskistä).



Puutakan päällä on Rakentajan isän aikoinaan siskolleen tekemä piianpeili. Pienet tossut, keltaiset kukat ja maljakot löytyivät kirpputorilta. Katosta roikkuvat turkoosit timantinmuotoiset koristeet ovat Prismasta. Metallikorit ovat täynnä unikavereita. Siitä on helppo ottaa eri kaveri kainaloon joka yö.







Lattialla on turkoosimatto ja kasa tyynyjä. Matolla on nyt hyvä loikoilla ja lukea rauhassa kirjaa.



Prismasta löysin Finlaysonin Villipedot (design Jenna Kunnas) tyynyliinat sänkyihin. Niin söpöjä! Näissä pupu ja kettu nukkuvat maireasti vieretysten.  




Tytöille tulee vielä toinen huone talon alakertaan, joten tässä huoneessa voi rauhoittua lukemiseen ja nukkumiseen. Herra Hakkarainenkin näyttää ottavan torkut tyytyväisenä. 



Decoration for little girls bedroom. Main colors are yellow and turquoise. Room is fresh and playful, but still calm enough to have a nice sleep.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti