keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Pihasuunnittelua (ja valitusta) / Planning of garden

Olen ollut kaksi viikkoa sairaslomalla ja joutunut käyttämään kyynärsauvoja. Kaikki jotka ovat joutuneet niillä kulkemaan, tietävät ettei pitkiä matkoja tule liikuttua. Mitään tavaraa ei myöskään saa kannettua. Aamuteenkin juonti tarvitsee tehdä seisaaltaan keittiötason vieressä. Aika on tullut todella pitkäksi ja kärsivällisyyttä on koeteltu. Läheiset ovat varmasti joutuneet kärsimään huonotuulisuudestani. 

Ystäväni toi sairasloman aluksi kasan lehtiä, mutta nekin oli luettu jo yhden päivän jälkeen. Netissä on tullut surffailtua jo liiaksikin. Radiota olen kuunnellut ja nyt tässä voinkin mainita, että Radio Suomella on uusi ohjelma: Riippumatto. Tunnin pituinen ohjelma tulee arkipäivisin klo 1300 uutisten jälkeen. Siellä soitetaan kesäistä musiikkia. Juontajana on Ippi Arjanne. Oikein hyvä ohjelma. 

Yhden asian olin 'säästänyt' sairasloman ajaksi. Rakentajan veli on muuttanut ja uudessa talossa ei oikein ole minkäänlaista puutarhaa. Ajattelin katsella hänelle valmiiksi kasveja, jotka voisivat pihalla selvitä ja tehdä jonkinlaista suunnitelmaa puutarhaa varten.

lingonberryhouse, pihasuunnittelu, planning of garden


lingonberryhouse, pihasuunnittelu, planning of garden

Kasvilistalle tuli mm. havukasveja, kanukoita ja erilaisia maanpeittokasveja. 

lingonberryhouse, pihasuunnittelu, planning of garden

Olin ottanut pihasta kuvia, jotka Picasassa muutin 'lyijykynä' kuviksi. Sitten piirtelin päälle hahmotuksia.

lingonberryhouse, pihasuunnittelu, planning of garden

I have been on a sick leave for two weeks. I had to think of something to do so I would not be bored to death. 

Builders brother moved into a new house. Old garden has gone in bad state and will need a lot of work. During my sick leave I was having a look at the plants and made some kind of plan for his garden. At least he could use the list of plants in future.

I took pictures from his garden with a camera and modified those pictures in Picasa. You can choose 'drawing' style from Picasa. Then it is easy to draw your plan on top.

lingonberryhouse, pihasuunnittelu, planning of garden

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti