maanantai 12. helmikuuta 2018

Savustettua kalaa / Smoked fish

Eilen savustettiin kalaa mökin rannassa. Savustuspöntön rakentamisesta kerroinkin täällä
Ilma oli tasaisen harmaa ja satoi pikkaisen lunta. 



Tällä kertaa savustettavana oli lohta. Lohipalojen savustus vei noin tunnin ajan. 



Savustettavaa kalaa voi maustaa hyvin monella tapaa. Voi laittaa pelkkää suolaa tai pippureita, juustoa, sitruunaa, alkoholia, sinappia.. melkein siis mitä vain. Nämä meidän kalapalat oli maustettu jo reilusti ennen savustamista.







Rakentajan eno lainasi Savustuskirjan (Tatu Lehtovaara). Ihanien kuvien lisäksi siitä löytyy vinkkejä itse savustamiseen sekä ruokareseptejä.


  

Yesterday we had a peaceful Sunday afternoon at the Leisure Home. Builder was smoking fish while I was cleaning up the sauna building. 

You can find a post about our smoke oven building project from here. That is quite easy way to make food. It only takes a little time. 


Kuva: Savustuskirja (Tatu Lehtovaara)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti