lauantai 30. marraskuuta 2019

Facebook kirppistely: peukku ylös vai alas?

Ystävä antoi kasan tavaraa jo itsellä olevan kirpputorikasan päälle. Lähdin sitten kaupungille kyselemään vapaata kirppisloosia. Meillä on monta loosikirppistä (5!) pikku kaupungissamme. En saanut vapaata paikkaa ollenkaan seuraaviin lähiviikkoihin. Yhdessä hyvässä paikassa jono oli kuulemma kolme kuukautta pitkä eikä uusia myyjiä oteta edes jonoon enää. Miten sitten päästä eroon siitä kirppiskasasta? 

Olen yhden kerran aikasemmin tutustunut kaupunkimme Facebookin Myydään, Ostetaan, Annetaan, Vaihdetaan -ryhmään. Tarvitsin ystävälle sisustusprojektiin nojatuolia ja siellä oli sellainen myynnissä. Kirjoitin yksityisviestiä myyjälle ja sovittiin ostotapahtumasta. Kun myöhemmin samana päivänä näin nojatuolin heidän eteisessään, yllätyin todella kovasti. Nojatuoli oli lapselle, noin 4-vuotiaalle! Tässä tapahtui siis se klassinen erhe, kun tuotteen mittoja ei ollut. Kauppoja ei silloin syntynyt.

Nyt ajattelin, että koitan kerran myymistä siinä ryhmässä ja jos kokemus on huono, lopetan siihen. Ensiksi otin kasan oikein selkeitä kuvia ja mittasin kaiken tarkasti. Hinnat olivat alhaisia sekalaiselle tavaralle, eurosta ylöspäin.

Sekalaiset pikkutavarat menivät ihan hyvin kaupaksi. Ostajat ottivat yhteyttä messengerin kautta ja tulivat hakemaan tavarat silloin kun sanoivatkin. Koska itse olen milloin kotona ja milloin mökillä (joka oikeastaan on kakkoskoti), oli aikataulu sovitettava hakijoiden mukaan.

Kaupoista kuitenkin rohkaistuneena laitoin myyntiin pari 'suurempaa' tuotetta eli yhden tauluryhmän, suuren maton sekä Rakentajan isältä talvirenkaat. Tauluryhmän myin ennen kuin olin saanut edes lisättyä kaikkia kuvia kommenttikenttään eli siis parissa minuutissa. Matto-ilmoituksen tein myöhään illalla ja aamulla oli jo ostaja ilmoittautunut. Talvirenkaista on nyt tullut pari kyselyä.

lingonberryhouse, facebook kirppistely

Facebook kirppistely oli kokemuksena ihan 'ookoo'. Tässä kyseisessä ryhmässä ei ole alustava varaus -järjestelmää mikä onkin hyvä. Siellä saa myydä sille jolle haluaa eli esimerkiksi henkilölle, joka ensimmäiseksi tavaraa tulee fyysisesti katsomaan/ostamaan. 

Sen opin, että ensi kerralla jos minulla on enemmän sekalaista pikkutavaraa, niin laitan ajaksi pari päivää jolloin kotona on 'kauppa auki'. Nyt hyppäsin kodin ja mökin väliä kahden euron kaupan takia liian monen päivän ajan. Yksi epämiellyttävä kokemus tästä tuli: minuun otti yhteyttä sinnikäs kaupungissani asuva ulkomaalainen mies, joka ei ollut ostamassa mitään. Piti ihan googlettamalla katsoa miten ihmisiä estetään Facebookissa.

Myyty matto meidän entisessä kodissa

Mutta ihmiset, jotka meillä kauppaa kävivät tekemässä, olivat todella kivoja! Minulla oli kotona myös pöytä missä oli tavaraa 'ota tästä' ja sekin tyhjentyi. Ostajista jäi kyllä hyvä mieli ja varsinkin siitä, että tavarat vielä jatkavat elämää jossain muualla. Ei tarvinnut siis pois heittää. 

Joten sen vuoksi voin suositella. Rohkeutta siihen kyllä tarvitaan, että vieraita ihmisiä päästää kotiinsa. Ainakin minulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti