keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Todellinen löytö! / A real bargain!

Joskus, harvoin, löytää juuri sen mitä tarvitseekin. 

Jo ennen kuin meillä kesähuonetta olikaan, olin päättänyt, että teetän seinälle vanhasta kuvasta mustavalkoisen suurennoksen satamasta tai majakkalaivasta. Mökillämme on aiemmin asunut luotsi, joka toimi myös majakkalaivassa. 

Kesällä pidin pihakirppistä ja eräs asiakas kertoi jollain edellisellä pihalla poiketessaan nähneensä autotallissa kolme miehenkokoista taulua. Taulut kuvasivat satamaa purjelaiva aikaan. Yritin olla hyvin neutraali ja vaivihkaa kysellä kenen pihasta mahtoi olla kyse. Kun sain asiakkaat pois pihalta, laitoin putiikin kiinni ja lähdin pikapikaa katsomaan niitä tauluja autotallissa.

Sattumalta myyjä olikin tuttu ja taulut olivat vielä autotallissa, ihan heitteillä. Taas pokerinaama päälle ja kyselemään hintaa tauluille. Myyjä sanoi, että 30€. (tarkoittiko kaikkia kolme yhteensä vai kappale??) Tinkasin, että ei kyllä tarttis saada 25€ hintaan. Hän sanoi, että 27€ ja sillä selvä. (siis kaikki kolme!!) 

Taulut kuvaavat 1800-luvun loppua satamassa, missä purjelaivat odottivat talven yli jään lähtemistä. Kuvissa kauempana onkin nähtävissä, että ulappa on jo sula, joten laivat pääsevät kohta lähtemään ulos merelle.

lingonberryhouse, flea market finding, kirppislöytö, sun lounge, kesähuone, satama, taulu
       
Tauluista otettiin pituudesta pois jonkinverran, jotta ne mahtuivat paremmin seinälle. Rakentaja teki tauluihin kehykset jolla ne saatiin seinälle ryhmäksi. Mielestäni on myös tosi hienosti keksitty (ihan itse), että laitetaan ne kulmaan. Tauluissa on myös nähtävissä 'vanhaa patinaa', mutta se ei todellakaan haittaa vaan tekee näistä jopa vielä hienompia.

Aivan mielettömän ihanat ja kuinka halvalla ne sain! Voi autuus ja onni   😊

lingonberryhouse, flea market finding, kirppislöytö, sun lounge, kesähuone, satama, taulu

I paid only 27€ from these pictures. A real bargain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti