sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Kirpputorilöytö ja kirjasuositus / Framed poster from the Flea Market

Löysin Wanhan Villan makuuhuoneeseen kirpputorilta ihanan Poika ja varis taulun. Kehykset ovat aivan kuin uudet, mutta kehysmalli on vanha. Poika ja varis on Akseli Gallen-Kallelan maalaus vuodelta 1884. 

lingonberryhouse, poika ja varis, sinun tähtesi, flea market findings

Alkuperäinen taulu on vihreänsävyinen, mutta tämä löytämäni versio on enemmän sinertävä.

Olen juuri lukenut kirjan Sinun tähtesi, joka kertoo Albert Edelfeltistä. Kirjoittaja on Venla Hiidensalo. Kirjassa osa on totta ja suuri osa kuvitelmaa. Olen jo pitkään tykännyt lukea kirjoja, jotka samalla kertovat tietystä aikakaudesta tai historian tapahtumista. 

Suosittelen kirjaa niille, joita kiinnostaa kultakauden taiteilijoiden työskentely Pariisissa. Huomioitavaa kirjassa on myös miten naisiin suhtauduttiin noina aikoina. Muista mukana olevista taiteilijoista Hiidensalo kirjoittaa vain etunimillä, joten lukijan on itse mietittävä ketä mahdetaan tarkoittaa. Kirjassa kuitenkin oli myös mukana Axel, jonka luulen olevan tämän Poika ja varis taulun maalari.  

lingonberryhouse, poika ja varis, sinun tähtesi, flea market findings

I found this poster from the Flea Market. Originally this painting was made by famous Finnish artist Akseli Gallen-Kallela. Painting is called Boy and a crow (1884). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti