perjantai 4. maaliskuuta 2016

Nukkekotinäyttely / Dollhouse exhibition

Turun Aboa Vetus & Ars Novassa on nukkekotinäyttely vielä 10.4.2016 asti. Näyttely oli hyvin viehättävä ja ei voi kuin hämmästellä kuinka kaikki ne pienet piperrykset on edes tehty. Itsellä näyttelyssä vierähti puolitoista tuntia. 

Yksi tehdyistä huoneista oli lääkärin vastaanotto. Tarvittavat instrumentit ovat sivupöydällä sekä röntgenkuvien valotaulukin löytyy seinältä. 


lingonberryhouse, nukkekoti, dollshouse


Yksi huoneista esitteli kotimaista muotoilua. Lattialla on pikkuinen Fortuna-peli.


lingonberryhouse, nukkekoti, dollshouse


Alla olevassa retrotyylisessä keittiössä herra on syömässä aamupalaa. Huomatkaa pienen pieni Turun sinappituubi.


lingonberryhouse, nukkekoti, dollshouse


lingonberryhouse, nukkekoti, dollshouse


Näyttelyn yhden huoneen seinässä oli myös ihanan värinen retrojuliste. 

lingonberryhouse, nukkekoti, dollshouse, poster, juliste


I visited Dollhouse exhibition in Turku. Exhibition is there until 10.4.2016. It is quite incredible how they even can make such a tiny things. 

Friend of mine told me about webshop which is selling dollhouse articles: Minimaailma. You can even find tiny tiny ball's of knitting yarn.

Kuva: minimaailma.fi

Ystävä kertoi nettikaupasta, joka myy kaikenlaista pientä esimerkiksi nukkekotiin. Ystäväni on intohimoinen kutoja ja minimaailmasta löytyy jopa pienen pieniä lankakeriä. 
   




2 kommenttia:

  1. Anonyymi7.3.16

    Hei, mukavaa että olet viihtynyt näyttelyissämme! NUKKEKOTEJA Lontoon Victoria and Albert Museum of Childhoodin kokoelmasta -näyttely jatkuu vielä 10.4. asti, mutta Lumoava minimaailma -näyttely, jossa esimerkiksi lääkärin vastaanotto oli esillä, loppui jo eilen. Tervetuloa toistekin!

    Ystävällisin terveisin,
    Raila / Aboa Vetus & Ars Nova

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Kiitos tiedoista. Näyttely oli todella hämmästyttävä ja toivon monien vielä ehtivän sitä katsomaan. Varmasti nähdään toistekkin!

      Poista